uploaden met Cyberduck

Cyberduck

In deze handleiding staat beschreven hoe je jouw website met behulp van het FTP-programma Cyberduck 3 kunt uploaden. Heb je deze FTP client nog niet, dan kun je hier Cyberduck downloaden.

Met Cyberduck uploaden

1. Start Cyberduck.

2. Klik links bovenin op 'Open Connection' en vul de volgende gegevens in:

• Type: FTP-SSL
  • Poort: 21
  • Server: ftp.voorbeeld.nl (vervang dit met je eigen domeinnaam)
  • Username: je DirectAdmin-gebruikernaam (e.g. deb12345) of FTP-account
  • Password: het wachtwoord van DirectAdmin of je FTP-account

3. Klik vervolgens op 'Connect' om een FTP-verbinding te maken. Is dat gelukt, dan kun je via Cyberduck de bestanden voor je website naar de /public_html/-map uploaden.

Met Cyberduck rechten wijzigen

Met Cyberduck kun je de rechten van bestanden wijzigen.

1. Klik met rechts (of CTRL + klik) op het bestand waarvan je de rechten wilt wijzigen en kies voor 'Info'.

2. Ga naar het tabblad 'Permissions'.

3. Zet vervolgens de vinkjes bij de gewenste rechten. Klik daarna het venster weg om de wijzigingen op te slaan.