Wat is onbeperkte webhosting?

Wat is onbeperkte webhosting?

Om onze pakketten snel, veilig en betrouwbaar te houden, zijn in 2021 de specificaties opgefrist. Opslag en dataverkeer kregen een veilige limiet. Gebaseerd op wat 99% van de klanten daadwerkelijk nodig heeft, zodat niemand er last van heeft. Het is immers zonde om voor iets te betalen, wat je niet gebruikt. Daarnaast hebben we extra processorkracht en geheugen juist toegevoegd. Daar heeft iedereen namelijk direct baat bij. Zo hoef jij nog steeds zo min mogelijk met limieten bezig te zijn.

Kwantiteit ingeruild voor kwaliteit

Wij bieden de allerbeste SSD-opslag, dankzij de hoge kwaliteit en de dubbele uitvoering ervan. Het is zonde om daar klakkeloos mee om te springen, daarom schermen we dat per klant netjes af. Zo gaan we misbruik preventief tegen en heb jij nog steeds heel veel opslag.

Voor dataverkeer geldt hetzelfde. We geven je heel veel. TB staat voor terabyte en is gelijk aan 1.024 gigabyte. De limiet is er dan ook om kwaadwillenden en DDoS-aanvallen tegen te gaan. Belangrijker voor jou, is dat ons hele netwerk 10 Gigabit haalt, waardoor de verbinding supersnel is!

Voor wie nog onbeperkt heeft

Tot 2020 boden wij webhosting zonder directe limiet op dataverkeer en opslagruimte. Misschien heb jij nog zo'n pakket. Om te verduidelijken wat wij daar met onbeperkt bedoelen, is het belangrijk om het verschil tussen dataverkeer, opslagruimte en resources toe te lichten.

Dataverkeer wordt onder andere gegenereerd door bezoekers die je website bekijken. Als dit onbeperkt is, bedoelen wij dat jouw website niet ineens offline gaat als je website onverwacht veel bezoekers trekt en daardoor veel dataverkeer genereert.

Opslagruimte is de hoeveelheid ruimte die je kunt gebruiken voor website-bestanden en e-mail. Wij bieden webhosting. Zoals de naam al zegt, dient je website dus het specifieke doel te zijn van de opslagruimte die je gebruikt. Daaronder valt ook de opslagruimte die je nodig hebt voor al je e-mail.

Resources, zoals CPU en RAM, zijn de hoeveelheid rekenkracht die je website kan gebruiken. Je type pakket bepaalt hoeveel gegarandeerde rekenkracht jij krijgt toegekend. Met onbeperkte opslagruimte en dataverkeer bedoelen we dus geen onbeperkte resources.

Mag er ook iets niet?

Uiteraard is opzettelijk misbruik, zoals een website met als doel zoveel mogelijk opslagruimte of bandbreedte te verbruiken, niet de bedoeling. Verder hebben we hieronder een aantal voorbeelden, van wat niet zou mogen, voor je op een rijtje gezet.

  • Het opzetten van een eigen cloud-omgeving, bijvoorbeeld met behulp van ownCloud.
  • Een website met als primair doel om dataverkeer te genereren naar een andere website.
  • Jouw webhostingpakket, of delen ervan, beschikbaar te maken (of door te verkopen) voor het grote publiek.
  • Het gebruiken als backup-omgeving van bestanden die op je lokale PC staan, bijvoorbeeld door een kopie van je C-schijf op je pakket plaatsen.
  • De opslagruimte gebruiken voor het uploaden, archiveren, backuppen, delen, mirrorren of distribueren van bestanden met een doel anders dan het onderhouden van de website.
  • Het hosten van auteursrechtelijk beschermde inhoud waar jij geen recht op hebt om deze te bezitten, gebruiken of distribueren.

 

 

Heb je specifiek hierover vragen?
Is iets niet helemaal duidelijk, dan kun je ons vanzelfsprekend altijd een e-mail sturen of een support ticket aanmaken.

 

 

Vergelijk het met spareribs

Onbeperkte webhosting kun je vergelijken met onbeperkt spareribs eten. Smakelijk! Je kent het wel, bij een restaurant mag jij zoveel spareribs eten als jij op kunt. Hetzelfde geldt voor onbeperkte webhosting. Jij mag zoveel hosten als je website op kan.

Uiteraard gelden er regels in het restaurant. Het is niet de bedoeling dat je gaat gooien met je spareribs of er een grote smeerboel van maakt. Gebruik de spareribs waarvoor ze bedoeld zijn: om op te eten. Je hele familie mee laten eten van jouw bord mag niet, de spareribs zijn voor jou en niet voor iemand anders. Tassen vullen voor thuis is ook niet de bedoeling.

Onze belofte

We beloven jou dat we keihard best doen om je website altijd online te houden, zoals je van een goede hostingprovider mag verwachten. Ook als jij ineens bovenaan in Google staat, mag aanschuiven bij een actualiteitenprogramma, wordt verkozen tot beste website of het gat in de online markt hebt gevonden — en er onverwacht donders veel bezoekers komen.

Het liefst houden we het zo simpel mogelijk. Onze prioriteit is dat jouw website altijd optimaal functioneert. Gebruik daarom onbeperkte webhosting waarvoor het bedoeld is: jouw website(s) en e-mail. Hoogstwaarschijnlijk is dat ook je intentie en daarom wensen we jou heel veel succes en plezier met je online avontuur!

Was dit antwoord nuttig? 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig (0 Stemmen)