Waarom verschijnt mijn website niet?

Het is mogelijk dat je na het uploaden van je website nog steeds één van deze onderstanden meldingen te zien krijgt. Dit kan komen, doordat bijvoorbeeld de website niet in de juiste map staat, er nog een oude versie in de cache van je browser staat of dat het index-bestand niet de correcte naam heeft.

Controleer in dat geval de punten die in deze handleiding worden beschreven. Vaak is dit namelijk relatief eenvoudig op te lossen.

Welcome to the home of voorbeeld.nl
To change this page, upload your website into the public_html directory
Je kunt nu je pakket inrichten.
Dit pakket is klaar voor gebruik, maar er is nog geen website geüpload.
Lees onze handleiding voor meer informatie.

Staat de site in de juiste map?

Is je site naar de /public_html/-map geüpload? In een nieuw webhostingaccount vind je standaard de map /public_html/. Hierin moet je jouw site uploaden, anders wordt deze niet zichtbaar.

Heeft de index de juiste naam?

Is de bestandsnaam van de startpagina van je website index.htmindex.php of index.html? Als je het anders hebt genoemd of als er ergens een hoofdletter zit, dan snapt de webserver niet welke pagina hij moet tonen om je website te weergeven.

Als de bestandsnaam index.html is, heb je dan het oorspronkelijke bestand overschreven? En indien je een juist index bestand hebt, heeft het de juiste bestandsrechten?

Is de placeholder nog aanwezig?

Als de bestandsnaam index.htm of index.php is, heb je dan het oorspronkelijke index.html-bestand verwijderd? Dat bestand krijgt namelijk prioriteit boven index.htm en index.php. Vergeet tevens niet om in je browser de cache te legen.

Zijn de juiste nameservers ingesteld?

Is je domein aan het pakket gekoppeld en heeft het de nameservers die naar een hostingpakket verwijzen? Een domein kan zijn aangemaakt in DirectAdmin, maar als het domein zelf nog de nameservers heeft van een los domein, dan komt het niet op het pakket uit.