DirectAdmin Basis

Heeft uw hostingpakket het control panel DirectAdmin, dan kunt u in deze sectie lezen hoe u uw pakket kunt beheren. Dit doet u via: https://hosting.uwweb.be:2222(let op de :2222 aan het einde.)

Indeling van DirectAdmin

Uw account:

Hier kunt u de eigenschappen van uw account en website instellen, zoals het wijzigen van het wachtwoord, site statistieken en inloggeschiedenis.

Domeininstellingen: Hier kunt u SSL inschakelen, domeinconfiguratie aanpassen, enzovoort. Let op: onjuiste instellingen kunnen uw website "breken".

DNS Beheer: Hier kunt u nameservers, IP-instellingen, mailserver-instellingen beheren, enzovoort. Let op: onjuiste instellingen kunnen uw website "breken".

Support Centrum: In geval van problemen kunt u hier een DirectAdmin supportticket aanmaken. Voor een snellere respons kunt u contact opnemen via onze supportwebsite en daar een ticket aanmaken.

Geïnstalleerde Perl-modules: Sommige (CGI) scripts vereisen specifieke (Perl) modules. Hier vindt u een lijst met alle geïnstalleerde modules. Als u een module nodig heeft die niet aanwezig is, kunt u contact met ons opnemen.

Backupcentrum: Maak regelmatig back-ups van uw data (website, domein, instellingen) voordat u grote wijzigingen aanbrengt.

FTP-beheer: Op deze pagina's kunt u FTP-gebruikers toevoegen of wijzigen. U krijgt eerst een overzicht van de huidige gebruikers.

Subdomeinbeheer: Een subdomein is een test.domein.be-naam. Hier kunt u subdomeinen aanmaken, wijzigen of verwijderen.

MySQL-beheer: Hier kunt u MySQL-databases aanmaken, bewerken of een back-up maken. Sommige applicaties vereisen dit.

Wachtwoord beveiligde mappen: Beveilig bepaalde mappen met een wachtwoord.

Bestandsbeheer: Hier heeft u online FTP-mogelijkheden om bestanden aan te passen, te uploaden of te verwijderen.

Email beheer:

Hier kunt u e-mailinstellingen wijzigen en instellen.

POP3 / IMAP E-mail Account: Hier kunt u nieuwe mailaccounts aanmaken, aanpassen of verwijderen. U kunt ook rechtstreeks inloggen op de webmail zonder wachtwoord via deze pagina. Inloggen op de webmail is altijd mogelijk via webmail.uwish-it.com. Via E-mail Quota (Meg): Hier geeft u aan hoeveel ruimte u wilt toewijzen aan de e-mailbox. Als u dit op 0 laat staan, wordt de maximale beschikbare ruimte toegewezen. U kunt ook een limiet instellen voor het versturen van e-mails per dag.

Catch-all E-mail: Bij het instellen van de Catch-All heeft u de keuze wat er met de e-mail gebeurt als de mailbox niet bestaat, zoals doorsturen, weigeren, blokkeren of niets doen.

Forwarders: Met e-mailforwarders kunt u e-mails doorsturen van het ene adres naar het andere.

Autoresponders: Hier kunt u automatisch antwoorden genereren voor e-mails die binnenkomen in een bepaalde mailbox. Deze autoresponder werkt niet als er al een vakantiebericht is ingesteld voor de betreffende mailbox.

Mailinglijst: Met Mailing Lijsten kunt u e-mail naar meerdere mailboxen laten doorsturen, zoals leden@vereniging.nl of medewerkers@organisatie.nl.

Vakantiemelding: U kunt automatisch een antwoord versturen gedurende een bepaalde periode voor een e-mailadres.

Geavanceerd:

Instellingen voor gevorderde gebruikers, zoals beveiliging SSL, Mime-type, foutpagina's en site doorsturingen.

Met behulp van Installatron kunt u eenvoudig software installeren op uw webhostingpakket. De installatie verloopt intuïtief. De installatie van andere applicaties verloopt op een vergelijkbare manier.